Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2012 12:01 - Сурогатното майчинство - поредната дъвка за сапунен сериал
Автор: buboleche Категория: Други   
Прочетен: 3249 Коментари: 1 Гласове:
3



 Точно в този ден, когато Христос е възкръстнал ( и какво се е случило с него от там нататък никой не знае), ми се наби тази тема в главата, слушайки две жени, станали фенки на сапунките, да обясняват поредния сюжет на един сапунен сериал, а именно някакви нямали дете, пък си взели сурогатна майка, пък тя се влюбила в брата на мъжа, пък си искала детето, пък не и го давали, въобще подобни глупости.

Като жена и майка разбирам огромната лична трагедия някои семейства да не могат да имат деца. Но също като жена и майка ми се повръща и се отвращавам от начина по който майчинството се превръща в една обикновенна търговия, в един акт лишен от емоции и чувства, в поредната сделка. Именно това, а също и редица други медицински глупости, които позволяват обезличаването на жените, които от една страна достатъчно са се обезличили следвайки някакви модни течения и  от друга доказвайки, че с нищо не отстъпват на мъжете, именно всичко това ме кара днес да напиша: против съм сурогатното майчинство напълно, на 100%. Мисля че въобще не трябва да съществува. 
Ако сурогатното майчинство беше начина да се справим с проблема на безплодието, той щеше да бъде достъпен за всички. Самия факт, че това е нещо много скъпо и следователно достъпно само за определени хора, обезсмисля по начало смисъла, който би могло да има - да се даде живот и в бездетни семейства. 
Честно, страхувам се че ние, въобще целия свят като общество, не сме готови да се справим с безплодието по хуманен и морален начин и то фактите говорят, че е така. Страхувам се, че също както цезаровото течение, което е животоспасява
ща операция започна да се използва от някои жени просто да не се мъчат, да не морят, да не си развалят вида на половите органи ( с извинение, но е така), страхувам се, че сурогатното майчинство по същия начин ще започне да се използва от подобни жени просто да не си развалят фигурата с една деветмесечна бременност и трудно раждане. И в началото естествено, тъй като все още е скъпо, малко хор ще се възползват от тази възможност, но историята показва, че подобни дейности се масовизират, комерсиализират и поевтиняват, все повече "жени" ще започнат да прибягват до това, и няма как да съм съгласна с такова нещо, съжалявам, всяка жаба трябва да си знае гьола - майчинството, раждането, създаването на живот трябва да е обвързано с любов, не със сметки, моди и егоизъм. 
Много биха казали, че нямаше да мисля по същия начин ако аз самата бях безплодна, но не е така. Светът е пренаселен като цяло и никакви бедствия и войни засега не могат да се справят с това, не казвам, че задължително трябва, но наближава времето, когато ще трябва да помислим за някакъв нов начин на живот, който да не експлоатира по този начин планетата ни, иначе просто сами ще я унищожим, натам сме тръгнали. И ако аз бях лишена от възможността да имам собствено дете, да го износя, да го родя и да му дам живот с любов, то аз просто бих приела този факт - и мисля че в това е силата на жената - да приема някои факти с разбиране и любов, а не да води войни за да се наложи. Всичко това, което пиша е много сложно за разбиране, защото предполага един нов, а всъщност стар, начин на мислене, който е начина на мислене на Жената, която дава живот, а не го отнема, и определено не търгува с него!

Всъщност отвратена съм от тенденцията жените изобщо се отрязват от тяхната емоционална част, представяйки я като най-лабилна, представляваща слабост и следователно, която трябва да се махне. Отвратена съм, че по този начин в главите на днешните кухи лейки жената вече представлява един клониран киборг-робот, лишен от най-хубавата си част, лишен на практика от силата си. Всичко това е обусловено да се случи от огромното облъчване, което се осъществява по всякакви начини, а технологиите са дотолкова напреднали, че на практика няма място, където човек да не е подложен на някакво влияние; което пропагандира от една страна равенство между мъжете и жените, което е най-голямата глупост, която може да съществува!, и от друга клонирането на жените, въвеждайки някакви порно калъпи за жените - слаби, руси, безмозъчни, безчувствени, в крайна сметка - еднакви. 
А какви трябва да бъдем всъщност ние жените? Това е най-лесния отговор - такива каквито сме, каквито природата ни е създала, каквито сме се родили и каквито трябва да останем за да не обезсмислим днешното и бъдещо съществуване на света: всяка различна за себе си от другите, неподражаваща им, чувствени, чувствителни, мислещи със сърцата си, даващи живот, милостиви, обичащи. Това е и единствения начин да не обезличим мъжете като мъже и после да се чудим защо са станали такива.

В този ред на мисли сурогатното майчинство няма да оправи безплодието. Факт е, че все повече двойки имат репродуктивни проблеми и че това е по причини както на мъжа, така и на жената. Вместо да се замислим какво в начина ни на живот е довело до това и да го коригираме, което няма да стане с едно поколение, ние решаваме въпроса по най-лесния и материалистичен начин, но този начин няма да оправим проблема, може би това е решение в даден конкретен случай, но сумирано само ще влоши нещата. Ако продължаваме така един ден всички ще сме безплодни да имаме деца по естествения път. Е, това за мен не е решение! И трябва този път всички да седнем, да се замислим, да спрем докато е време, а сега е времето. После ще бъде късно.



Гласувай:
3



1. goran - "против съм сурогатното майчинство напълно, на 100% " - присъединявам се към думите ти, текста и дори към сериала, който те е провокирал да го напишеш
15.04.2012 15:12
Сурогатното майчинство е повече от безумие и болест на обществото! Тази лудост е в състояние да унищожи живота на хиляди и дори милионни семейства у нас и по света!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: buboleche
Категория: Други
Прочетен: 558890
Постинги: 163
Коментари: 672
Гласове: 15264