Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2012 10:13 - В матрицата
Автор: buboleche Категория: Други   
Прочетен: 3095 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 10.05.2012 10:51


 Трудно, да не кажа невъзможно, е в днешно време човек да разбере истината за каквото и да било за нещата, които стават около нас. И всъщност всички си мислим, че мислим правилно следвайки някаква логика и на базата на някакви факти, които уж са ни ясни, но започвам да осъзнавам, че това е една огромна заблуда - ние може да сме големи мислители, но изходната ни точка по начало е погрешна. Да се мисли само по принцип е погрешно. Трябва да се чувства, но не всички го могат.
Ние нямаме достъп до истинските факти, до всички гледни точни и от там си вадим грешни изводи. Примери? 
Ами въпросната криза например. То куцо, кьораво и сакато се изказа по този въпрос, включително и аз да не остана по-назад, дори по едно време си мислех, че това е важен въпрос. Ами не е. Просто ни заливат с някаква напълно изкривена информацията и на базата на нея ние оформяме мнението си. Е, то няма как да е вярно. Първо е спорен въпроса доколко има криза и каква е тя, какви са причините и и дали се прави нещо точно тези причини да бъдат преустановени като практика. И като махна това, което постоянно се втъплява в главите ни, начини за справяне с "кризата" бол, просто на някои хора не им изнася така. Вижте тук още една идея:
http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/05/08/1820944_stivun_king_vdignete_mi_danucite_mamka_mu/

Втори пример, който ме накара, много да се замисля за истината около атомната енергия и нужна ли е тя въобще, а и като цяло за истината,  е тази статия: 
http://www.svobodata.com/page.php?pid=9175&rid=5773&archive=

Истината е, че не само сме в матрицата, ами и просто си нямаме представа доколко са ни промити мозъците. Не бих казала, че е световна конспирация, никой не ни е виновен, че сами сме се пуснали по спиралата на материализма и сме забравили, че преди всичко сме човешки същества, а после и кои сме. Ако всички се възприемахме по начина по който източните религии учат с "намасте", което в общи линии означава "моят дух приема, зачита и уважава твоят дух" нямаше да се докараме до това положение. Знам че това е по-трудно разбираемо за мъжете, защото на тях само войни и мерене на пишките им дай...
Искам да завърша с цитат от втората статия: 

Нито един от 50-те ядрени реактора в Япония не функционира, след като и
последният действащ бе изключен в събота. Предвид липсата на съобщения
за прекъсване на електричеството някои се чудят защо е била необходима
толкова много атомна енергия в страна, предразположена към земетресения.

 
И едно дежа-ву: преди години гибелта на руската ядрена подводница "Курск" потресе всички и стана повод за доста спекулации за това какво точно се е случило. Офиациалната версия е, че торпедо се е взривило в торпедния отсег. Според неофициалната версия, която е плод на журналистическо разследване и е разгледана напълно във филма "Курск- подводница в мътни води" , американска подводница е торпилирала Курск.
image

..От тази гледка ти се доплаква. Прочетете тази статии за да разберете как Русия 4 дни е отказвала помощ, а президента Путин се е пекъл на Черно море, преди да си вдигне задника, да признае че има нужда от помощ, да достигнат подводниците до Курск и да видят, че всичко е наводнено... 

И дежа-ву-то, което получих е този случай, вчерашен, когато руският пътнически самолет "Сухой" се е разбил в отвесна стена на планина в Индонезия. Било е мъгливо, а пилотите са поискали разрешение да слязат на 1800м, при положение че планината е висока 2200м. Истината ще разберем след 50години... но не че тогава на някой ще му пука за нея. 

image

Го



Гласувай:
3



1. goran - За жалост АЕЦ са не просто опасни, а много меко казано вредни :)
15.05.2012 14:22
Преди години и аз мислих, че АЕЦ е върха на техниката докато не научих, че:

Коефициента на полезно действие (на преобразуване на енергията) в тези централи е едва 9 до 12 %, за сравнение при новите ТЕЦ коефициента на полезно усвоената енергия е от 27 до 40%, а при новите ДВГ (двигателите с вътрешно горене) достига до 45-50%

Втория още по-кофти момент е, че за една година само нашите два блока в Козлодуй изразходват няколко тона ядрено гориво!!! Не няколко килограма, а няколко тона за 1 година!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: buboleche
Категория: Други
Прочетен: 558884
Постинги: 163
Коментари: 672
Гласове: 15264