Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2011 23:36 - Мон Дьо!!!
Автор: buboleche Категория: Други   
Прочетен: 1199 Коментари: 0 Гласове:
7



 Повод за това, което ще напиша, е ето тази СТАТИЯ в Блиц...
Значи според някакъв експерт по проблемите на България (?!) Александър Леви, и вестник "Льо монд" , те, наблюдателите, нямали търпение да дойде реда на България да председателства Европейския съюз, на съществуващия до сега ротационен принцип. Защото видите ли, те, наблюдателите, вече паднали от смях при унгарското председателство, и по-точно от напъните на унгарския премиер да потиска пресата и какво ли още не. Затова те с нетърпение очаквали българското председателство - с премиер пожарникар, каратист с висока степен, пропуснали са да кажат и бивш бодигард, който на всичкото отгоре не обичал вратовръзките (как смее!), шансовете да умрат от смях били много големи. 
И следва една камара разсъждения как цялата БГ година била смешна, пълна с лафовете му, като цитират изказването му за водената от него политика "Не можеш да напълниш хладилника на хората, без да пратиш в затвора тези, които са го изпразвали", което очевидно експерта по българските проблеми не е разбрал, защото то принципно си е вярно, че за да напълним кошницата първо трябва да хванем тези които крадат от нея, които в България са доста..., друг е вече въпроса как и доколко Бойко Борисов успява да направи това.
После пък защо бил спортист и ходел с анцунг, когато не е на работа и подобни. Та чакали да се посмеят. 
Много са ми интересни и коментиращите, които един след друг се състезават да пригласят на статията, само че доста по-вулгарно, оставили очевидно мозъка си някъде на почивка, ако приемем че изобщо някога е работил. 
Обичам такива експерти по българските проблеми; той се води изгнанник, но не виждам някой да го е спрял да се върне в България и да се приключи с това пусто изгнанничество. Та обичам такива експерти, които са големи експерти, но като са толкова големи експерти не дойдат в България с нещо да помогнат, а от странство се обаждат компетентно какви са и на България проблемите. Това си е лично мое мнение, не за първи път чета цели фермани от разни експерти, които са си били камшика на някъде, но се изказват къде къде по-подготвени по проблемите на България. 
Всъщност то проблемите на България веднага се виждат като прочетеш коментарите - простащина, завист, вулгарност и прочие. На нас това винаги ни е било проблем - ние може да сме зле, но важното е съседа да е по-зле. Ако някой успее вкупом ще се втурнем да го смачкаме, да не е по-високо от нас. А като нищо не можем да правим, поне можем да плюем и то колкото ни душа може, а тя може много. Забравяме, че всъщност всички сме в един кюп, в една кочинка и вместо да гледаме дружно да си я оправим, гледаме да се борим и обиждаме едни други, да пригласяме на разни такива експерти, и после се чудим защо нещата не се оправят. Ами кой да ни оправи, нас и Господ да слезе на Земята, и той няма да може да ни оправи! Не си ли помогнем сами... но сърце поспри! Заплеснах се и аз да мечтая... Ако дори само за миг не се плюехме едни други, а се подкрепяхме и защитавахме срещу такива експерти и разбирачи, които ни обиждат, планини щяхме да преместваме.
Принципно идеята, че за да те уважават и да се издигнеш, така да се каже, трябва задължително да си едва ли не аристократ, ми е леко превзета и глуповата. Мисля че рано или късно освен гените и начина на мислене се изражда, става ограничен и ретрограден и точно заради това трябва да го има този непрекъснат кръговрат - последните да стават първи, и първите последни. Това е най-нормалното нещо и не виждам защо вместо да се уважава човек тръгнал и произхождащ от низините, просто маргинално се казва - абе тоя е кравар! (примерно) И това решава нещата. Кравар, кравар, но този кравар може да те купи и продаде с парцалките, а друг път и на разум не можеш и на малкото пръстче да му стъпиш.. така че я по-добре да си лаеш!
Не защитавам премиера, какъвто е - такъв е.  Но пък и " техните" управляващи със златни лъжици в устата ли се родиха бре?! От кога? С костюмите ли тичат на джогинг? Малко ли гафове натвориха, въпреки десетте си висши образования (я ги имат, я не), ами Саркози пък колко пъти се изложи де с жените си, де с неподходящи изказвания и т.н. 
Накратко - Мон Дьо!



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: buboleche
Категория: Други
Прочетен: 559926
Постинги: 163
Коментари: 672
Гласове: 15264